fbpx

Lemez kerítések — szögletes-, íves acél- és trapézlemez kerítés

Lemez kerítések — szögletes-, íves acél- és trapézlemez kerítés

A lemez kerítés egyre népszerűbbé válik idehaza.

Tartósság, egyszerűség, esztétika — ezek állnak a siker hátterében.

Az acéllemez termékeket szemlélve nem is igazán az a meglepő, hogy miért lettek ilyen népszerűek, hanem sokkal inkább az, hogy miért csak most?

Az alábbi cikkben pontosan ezt mutatjuk meg, lépésről lépésre.

Íme minden hasznos információ, amit a kerítés lemezekről tudni érdemes!

Lemez kerítés fajták

A lemez kerítések nem csak a lakossági piacon, de az ipari területeken is egyre elterjedtebb megoldásnak számítanak.

Ez utóbbi nem is csoda, hiszen ahogy a trapézlemez tető cikkünkben már részletesebben is kitértünk rá, a lemezburkolat rendkívül jó és tartós megoldást nyújt a csarnok- és gazdasági épületek burkolásához, tetőfedéséhez.

Ám az ipari létesítmények mellett a lakossági piacon is egyre csak terjednek, hiszen rendkívül esztétikus, időtálló, egyszerűen kivitelezhető termékekről van szó — amelyek ráadásul mindezen pozitív tulajdonságok ellenére is viszonylag olcsónak számítanak!

Nem mellesleg pedig többféle változatban is elérhetőek.

Szögletes kerítéselemek

fa hatású lemez kerítés ár

Ebben a kategóriában az olyan kerítés lemezek találhatóak, amelyek vékony, réseket hagyó szögletes lécekből állnak.

Az előre gyártott elemeket függőlegesen, illetve vízszintes is felszerelhetjük — mindez a kivitelezési munkálatok egyszerűségére és gyorsaságára nincs hatással.

Emellett pedig ugyanolyan tartósak, mint a soron következő kerítés elemek, hiszen ugyanabból a tartós, rozsdamentes acélból készülnek.

A különbség tehát leginkább a kinézetükben és formájukban van, és nem az alapanyagukban vagy az egyéb fontos tulajdonságaikban.

Szögletes kerítés ajánlatunk rengeteg színben, valamint aranytölgy és dió famintás változatban is kérhető — fa hatású lemez kerítés áraink, illetve további színeink pedig ide kattintva tekinthetőek meg.

Íves acél kerítésléc

kerítés lemez

A szögletes lécekkel ellentétben itt a lécek végén látható ívek adják a lemez kerítés elemek egyediségét, így az mind a klasszikus igényeket, mind pedig a modern szükségleteket képes maradéktalanul kielégíteni.

Bár formájában igazán egyedi megoldást képvisel, de tartósságában nincs különbség a többi ​​gondozásmentes kerítéshez képest — nem színeződik, nem rozsdásodik, a koszt pedig szinte azonnal lemossa róla az eső.

Íves acél kerítésléc ajánlatunk aranytölgy vagy dió famintás változatban is kérhető — a fa hatású lemez kerítés áraink itt találhatóak.

Minden ingatlantulajdonos tudja, hogy kevés olyan kerítés elem létezik, amelynél egyáltalán nem kell foglalkozni az állagmegóvással, de a lemez kerítésléceknél ez a helyzet.

Legnépszerűbb fajtájuk pedig nem más, mint a trapézlemez kerítés.

Trapézlemez kerítés

trapézlemez kerítés

A trapézlemez kerítéslécek gyártása során bármely — a kerítésekre jellemző — magasság kérhető, hiszen akár 10-12 méteres elemek is készíthetőek belőle.

A kerítéslécek mindkét oldalon ugyanazzal a színnel készülnek, így a trapézlemez mindkét oldalon szépen fog mutatni — az utcafronton, illetve a belső udvaron is egyaránt.

Az előző kerítés elemekhez hasonlóan a trapézlemez is kérhető állított, illetve vízszintes kialakítással is — csupán a trapézlemez kerítés rögzítése és a fogadószerkezet megfelelő felszerelésére kell odafigyelni!

De vajon miért lett ilyen népszerű a kerítés trapézlemez?

  • Nincs évenkénti festés
  • Teljesen gondozásmentes
  • Kosz-, UV- és időjárásálló megoldás
  • Minél vastagabb a bevonata, annál hosszabb rá a garancia
  • Nincs repedezés, színvesztés, kopás vagy fakulás
  • A lemez kerítés rögzítése roppant egyszerű
  • Természetes hatású, rengeteg színben elérhető
  • Több formában, stílusban is választható
  • Teljesen az ingatlan, illetve a kültér hangulatához szabható
  • Mérete egyedileg alakítható a gyártás során

Trapézlemez kerítés áraink itt találhatóak.

Egyéb tudnivalók a kerítés lemezekről

A gondozásmentes kerítés hasznos tulajdonságait minden esetben a megfelelő gyártási folyamatok, módszerek garantálják.

Legyen szó akár hullámlemezről, trapézlemezről vagy bármely más acél kerítéselemről, amennyiben a gyártás szakszerűen történik, a végeredmény egy rendkívül tartós, időjárásálló, esztétikus termék lesz.

Az alábbi videó remekül szemlélteti, hogy miként fest a szakszerű gyártási folyamat:
https://www.youtube.com/watch?v=_FurgEMpILc

Az így legyártott elemek az ipari-, illetve a lakossági ingatlanoknál is remekül használható!

Lakossági kerítés építésnél 7mm-, 14mm- és 18mm-es bordamagasság az ajánlott — ezek a méretek ugyanis a legnépszerűbbek.

Otthoni kerítés esetében a legtöbben fa mintázatú termékben gondolkodnak.

Ahhoz azonban, hogy a fa hatású lemez kerítések valóban természetesen mutassanak, fontos, hogy a hozzájuk tartozó egyéb kiegészítőket is megvásároljuk.

Mivel a lemezeket csavarozással szerelik össze, ezért színazonos csavarokra, élhajlított elemekre, illetve végzáró kupakokra is szükség lesz az esztétikus végeredmény eléréséhez.

Amennyiben segítségre lenne szüksége a lemezek mennyiségét illetően, a lemez kerítés fajtájának és formájának kiválasztásában, vagy a házához, kertjéhez, illetve az ipari létesítményeket körülhatároló környezethez illő színek meghatározásában — keressen minket bizalommal!