Kiselemes cserepeslemez

A ZET® moduláris cserepeslemezek legfontosabb tulajdonságai:

 • „Z” típusú bordázat, aminek eredményeképpen a lemezek közötti kötőelemek és csatlakozások, kevésbé láthatóak,
 • garantált szín és struktúra reprodukálhatóság, valamint UV sugárzásnak való ellenállás,
 • tetőrendszer elemek korábban elérhetetlen kivitelezési minősége a robotosított, automata gyártósornak köszönhetően,
 • azonnal hozzáférhető és azonnal kiszállítható bárhová,
 • professzionális csomagolás és védelem, amely megvédi a terméket a berakodás, szállítás és a kirakodás során lehetséges esetleges sérülések kockázatától, hagyományos moduláris cserepeslemezek esetében elérhetetlen vágott él korrózióvédelem a szabadalmaztatott „Z” típusú bordázatnak köszönhetően,
 • csökkentett átlagos kötőcsavar használat.
  A „Z” típusú bordázat zár megoldáson alapul, ami kizárja a táblák további összecsavarozásának a szükségét ezen a helyen, ami elengedhetetlen a piacon kapható más termékeken,
  a kötőcsavarok feleslegessé válnak, teljes szabadság a burkolat kialakításában és a felhasznált anyagok minimálisra csökkentése a modul szimmetrikussága miatt, dedikált feldolgozás és INGURI® ereszrendszer, amely kiegészíti a tökéletesen kidolgozott tetőrendszert.

 

Könnyű súlya és kis mérete miatt akár egyedül is felszerelheti az elemeket a tetőre.

kiselemes cserepeslemez

1db elem hasznos mérete 0,805m2

(1150mm x 700mm)

Fedőszélesség: 1150 mm
Teljes szélesség: ~ 1212 mm
Modul hosszúsága: 363 mm (lapok közötti távolság 350 mm)
Lemez vastagsága: 0,5 mm
Profil magassága: 50 mm-es
Nyomott alakzat magassága: 30 mm-es

 

csavarozás nélküli cserepeslemez

Rejtett csavarozás és látszó csavarozás

Kiselemes cserepeslemez előnyei:

 • valódi cserépre hasonlít
 • “Z” típusú magas bordázat
 • szimetrikus alakja miatt a szerelés iránya tetszőleges (jobbról is – balról is)
 • kis méretének  köszönhetően könnyen szállítható, tárolható és szerelhető
 • kevesebb rögzítő csavar
 • élek vágásánál kevesebb veszteség
 • Zet Look esetén rejtett csavarozás

 

A ZET® modulárs cserepeslemezek alapváltozata A ZET®Roof moduláris cserepeslemez homorú felületeinek dinamikája tökéletesen illik a korszerű, formabontó építészeti stílushoz.

A hagyományos tetőcserepet idéző magas bordázat miatt viszont felújított műemlék épületeken is előszeretettel alkalmazzák. A héjazat magas esztétikai élményét a „Z” típusú bordázat árnyékaiban elrejtett rögzítőcsavarokkal érjük el.

Ez lehetővé teszi, hogy a bordázatok felületén ezek a rögzítőelemek nem láthatók.

 

A ZET®Look a ZET®Roof moduláris cserepeslemezek továbbfejlesztése Ez a változat megőrizte az alaptermék minden előnyét, viszont egyetlen csavar sem látható

a tető felületén. A fejlett, mégis rendkívül egyszerűen telepíthető rögzítőrendszernek köszönhetően minden csavar a lemezek takarásában marad. Az eredmény: vonzó, szimmetrikus vonalvezetésű héjazat, amelynek harmóniáját egyetlen rögzítőelem vagy rögzítőnyílás sem zavarja meg. Ez a megoldás tökéletesen megállja a helyét ott, ahol kompromisszumok nélkül kell a legmagasabb esztétikai szintre törekedni.
A termék műszaki adatai és védőcsomagolása tökéletesen megegyezik a ZET®Roof változatával.

A Zet® look moduláris kiselemes cserepeslemez tábla beszerelése perforációs rendszeren alapul, a csavarok a cserepeslemez táblák alá van rejtve!

Színválaszték

Herculit®

A ZET® moduláris cserepeslemezek gyártása során használt anyag Európa legjobb kohói számára piacvezető lakkokat gyártó üzemmel együtt kidolgozott bevonat.

A korábbi bevonatok hosszan tartó meg gyelése és ügyfeleink, főként a tetőfedők, igényeinek felismerése eredményeképpen egy olyan terméket hoztunk éltre, mely számos tulajdonságot ötvöz magában. A HERCULIT® egy 35 μm vastagságú poliuretánokkal keményített poliészter, mely rendkívül ellenálló a különféle mechanikai sérülésekkel szemben. A HERCULIT® bevonatokra 55 éves garanciát vállalunk, használata pedig biztosítja a színek és a szerkezet megismételhetőségét.

MAT 35 Standard

Kétoldalt 275 g/m2 horgonyzott fémréteggel, korrózióvédő réteggel, és egy oldalon dekoratív szerves réteggel bevont acéllemezek. Előnyük a mechanikai sérülésekkel és a korrózióval szembeni rendkívül magas ellenállás, a könnyű formázhatóság és a jó esztétikai értékük.

A lemezt 35 μm vastag szemcsés textúrájú matt szerves bevonat borítja. Az alapmodell 3 színt tartalmaz, de lehetőség van a színmintán kívüli színben történő leszállításra is. Garanciális időszak: 30 év.

 

Csomagolás és szállítás

a Zet® moduláris cseréplemezt vissza nem váltható raklapokon szállítjuk. A lemez szállításához nem szükséges speciális szállító eszköz. Egy raklapon 264 db lap található, azaz a fedés 212,5 m2 e ektív négyzetméterre elegendő.

A könnyű modulok lehetővé teszik a szerelőmunkálatok helyszínére való szállítását is (pl.: lépcsőházon keresztül), melyet egy személy is elvégezhet, különösebb technika nélkül.

 

A cserepeslemezt védőhuzattal beburkolt raklapon szállítjuk. Ha kirakodás után a raklapon található áru egésze nem kerül felhasználásra, a fel nem használt lemezekre ismét fel kell húzni a védőhuzatot. Alapvető felszereléséhez számos biztonsági elem tartozik: hungarocell áttétek (melyek alakja pontosan megfelel a lapok formájának), többször használható lezárható dedikált tok a fel nem használt anyagok biztosítására, stretch fólia és hevederek.

Figyelembe véve a lapok szerkezetét („Z” típusú borda) nem szabad a lapokat a csomagolásból közvetlenül felfelé emelve kivenni. Mielőtt felemelné a lapot, pár centiméterrel enyhén nyomja előre, annak érdekében, hogy az alatta lévő lap felülete ne sérüljön.

 

Szerelés

ZET®Look változatban

*Rögzítő csavarok beszerelésének helye

Az alsó sor lemezeihez ZET®Look indító pro lokat kell felhelyezni /laponként 5db-ot/. Az indító pro lokat 230mm- en ként kell felrakni /tengelyvonalon/ egy vonalban, illetve a lécek szélessége legalább 8cm kell hogy legyen.

ZET®Roof változatban

*Rögzítő csavarok beszerelésének helye

A moduláris Zet® fém cseréplemez egy szimmetrikus profil, emiatt bármilyen irányban szerelhető – jobbról és balról is.

A szerelés oldalának kiválasztásakor érvényesíthet esztétikai szempontokat is. Tartsa be a lécek közti 350mm  távolságot.Helyesen a lapokat a diagramon feltüntetett sorrendben rakja le (pl. jobb oldalról kezdődő szerelésnél).

A ZET® moduláris cserepes lemez helyes szerelési módja, hogy a lapokat kötésbe rakjuk. Ez azért is lehetséges ,mert a forma szimmetrikus. A lapok ilyen módon való felhelyezésének előnye, hogy a lapok szélei nem egy helyen érintkeznek. Ezen túlmenően a hosszanti összeillesztés vonalai nem ugyanazon síkban lesznek, ami növeli a héjazat esztétikáját (A ZET®Look és ZET®Roof típusok szerelésére vonatkozik).

Szerelési útmutató letöltése

Szerelési segédlet videó


Kiselemes cserepeslemez db-ra vonatkozó ára:

50db - 263db között264db fölött <
BevonatGaranciaNettó árBruttó árNettó árBruttó ár
TK Mat 35+30 év3190ft4051ft3010ft3823ft
HC Herculit+55 év3350ft4255ft3170ft4026ft

Teljes raklap rendelése esetén a szállítás díjmentes vidékre

részletkért kattintson


Kislemes cserepeslemez katalógus letöltése:


Néhány fotó a kiselemes cserepeslemez szereléséről:

 

       


  Kérjük minél több információt adjon meg!