Cserepeslemez

Cserepeslemez típusok, mintázatok:


Cserép mintás lemezeink egyaránt kiváló megoldás lehet melléképületek és családi házak tetejének burkolására. A technológia viszonylag újnak számít még hazánkban, azonban egyszerűsége, és élettartama miatt viszonylag gyorsan elterjedt ez a tetőburkolat.

A nálunk kapható lemezek súlya 5 kg/m2 vagy annál kevesebb, így kiválóan alkalmas például a palatető lecserélésre is, hiszen nem terheli meg a tetőt, így az eredeti tetőszerkezetet sem kell hozzá átalakítani.

A cserepeslemez másik komoly előnye, amiért családi házak burkolására is kiváló, hogy a felszerelt lemezek teljes mértékben a hagyományos cserepezés hatását keltik. Cserepeslemezek többféle színben, vastagságban és bevonattal is elérhetők. Cserepeslemez hosszúsága szabad válaszható, a kívánt hosszméretben készül a gyártása.

A lemezek  átlagos élettartama akár 40ÉV, fenntartása egyszerű nem igényel speciális feladatokat. Lemezek szerelése jóval egyszerűbb hagyományos  kerámia cseréptetőénél, a cseréplemezek könnyen mozgathatóak, azok rögzítése egyszerű feladat!

Cserepeslemez szerelése

Az cserepeslemezek előnye hogy akár 6 méteres hosszban is rendelhetőek így kevesebb velük a munka és minimalizálható a hulladék.  Ugyanakkor, ha szükség van rá a lemezek könnyen kezelhetőek, illetve méretre szabhatóak. A cserépmintás lemezeket lemezvágó ollóval, fűrésszel, vagy bármilyen olyan vágóeszközzel ajánlott méretre szabni, amik nem keltenek hőhatást. A sarokcsiszolót például felejtsük el erre célra, hiszen az általa keltett hő kárt is okozhat az anyagban, illetve garantáltan károsítja a felületet.

A lécezés előtt ajánlott vízálló, légáteresztő fóliával bevonni a tetőteret, ez egy részről szigeteli , illetve segít a szellőzésben, ami felszerelt lemeztáblák miatt különösen lényeges szempont.

A dőlésszög jóval nagyobb is lehet mint a hagyományos kerámia cserepek esetében, hiszen a csavarokkal rögzített kisebb súlyú lemezek sokkal stabilabban rögzülnek a tetőszerkezeten.

A szakszerű szerelés azonban létfontosságú, hiszen, az időjárási körülmények az elhamarkodott szerelés következtében károkat is okozhatnak. Gondoljunk csak egy komolyabb szélre, ami a megfelelő lécezés hiányában akár bajt is okozhat. Persze ez teljes mértékben kiküszöbölhető akkor, ha betartjuk a szerelési utasításokat, azaz , a lécezés során 35 cm távolságot, nyújtott mintázat esetén 40 cm távolságot.

Cseréplemez tisztítás és tárolás

Lemeztáblák tisztítása nem fog komolyabb problémát okozni, hiszen a különösen sima felülete miatt azon nem marad meg rajta a moha és az egyéb szennyeződések (egyszerűen csak lecsúsznak a tetőről). A cserepeslemez több rétegének és a felületet védő mikroszkopikus méretű bevonatnak köszönhetően a nap által kibocsájtott UV sugárzás és az esetleges nagymértékű hőmérséklet változásokkal szemben is védettséget élvez.

A cseréplemezek tárolása kényes terület érdemes odafigyelni a részletekre, hiszen ha a felszerelés előtt kár éri a táblákat, az garanciavesztést is okozhat.

Több dologra is érdemes odafigyelni ezzel kapcsolatban:

  • A cserépmintás lemezeket ne a földön tároljuk, azokat megfelelő alátámasztással, megemelve  bontatlan csomagolásban helyezzük el
  • Ügyeljünk arra, hogy a lemezek egymáson ne mozduljanak el, azok felületét ne érje sérülés. (véletlenül se lépjünk rá, illetve ne tároljunk rajta semmit)
  • Ügyeljünk arra, hogy a helyiség ahol a lemezeket tároljuk ne párásodjon, illetve lehetőség szerint kerüljük a rézzel való érintkezést a korrózió elkerülése végett.
  • Ha mégis felbontottuk a csomagolást, érdemes a lemezek mielőbbi felszerelése.

Hol vásárolható meg a cserepeslemez?

Cserepeslemezeinket és színazonos kiegészítő elemeket megvásárolhatja Budapesten a Nagykőrösi út 329. szám alatt személyesen, vagy weboldalunkon megrendelve. Kollégáink segítenek a szükséges lemez cserép árának és mennyiségének kiszámításában.

Cserepeslemez árak

A cserepeslemez ára több dologtol is függ.  Milyen vastag a lemez? Milyen festék bevonattal rendelkezik?

Cserepeslemezeink rendelhetőek standard minőségben 0,45mm és 0,5mm vastagságban, viszont a prémium bevonatok kizárólag csak 0,5mm vastagságban.  A tetőlemez áraink minden cserepeslemez mintázatunknál megtalálható. Aktuális cserepeslemez akciónk

Cserepeslemez ajánlatunk

Méretre gyártott cserepeslemezeink ALFA plus, Heta, Stigma és Gamma valamint moduláris kiselemes cserepeslemezeink ZET és IZI fantázianevekkel vannak jelölve így mindenki megtalálja köztük a számára leginkább megfelelő terméket. Amennyiben nem tudja pontosan mire is lenne szüksége kérjen tőlünk ajánlatot, amiben részletesen leírja milyen jellegű cserepeslemezre van szüksége, munkatársunk segít az igényei pontos felmérésében és a cserepeslemez tető árának meghatározásában.

 

Cserepeslemez gyártása videón