fbpx

Cserepeslemez

Méretre gyártott cserepeslemez típusok, mintázatok:


Kiselemes – moduláris cserepeslemez típusok, mintázatok:


Cserép mintás lemezeink egyaránt kiváló megoldás lehet melléképületek és családi házak tetejének burkolására. A technológia viszonylag újnak számít még hazánkban, azonban egyszerűsége, és élettartama miatt viszonylag gyorsan elterjedt ez a tetőburkolat.

A nálunk kapható lemezek súlya 5 kg/m2 vagy annál kevesebb, így kiválóan alkalmas például a palatető lecserélésre is, hiszen nem terheli meg a tetőt, így az eredeti tetőszerkezetet sem kell hozzá átalakítani.

A cserepeslemez másik komoly előnye, amiért családi házak burkolására is kiváló, hogy a felszerelt lemezek teljes mértékben a hagyományos cserepezés hatását keltik. Cserepeslemezek többféle színben, vastagságban és bevonattal is elérhetők. Cserepeslemez hosszúsága szabad válaszható, a kívánt hosszméretben készül a gyártása.

A lemezek  átlagos élettartama akár 40ÉV, fenntartása egyszerű nem igényel speciális feladatokat. Lemezek szerelése jóval egyszerűbb hagyományos  kerámia cseréptetőénél, a cseréplemezek könnyen mozgathatóak, azok rögzítése egyszerű feladat!

Cserepeslemez szerelése

Az cserepeslemezek előnye hogy akár 6 méteres hosszban is rendelhetőek így kevesebb velük a munka és minimalizálható a hulladék.  Ugyanakkor, ha szükség van rá a lemezek könnyen kezelhetőek, illetve méretre szabhatóak. A cserépmintás lemezeket lemezvágó ollóval, fűrésszel, vagy bármilyen olyan vágóeszközzel ajánlott méretre szabni, amik nem keltenek hőhatást. A sarokcsiszolót például felejtsük el erre célra, hiszen az általa keltett hő kárt is okozhat az anyagban, illetve garantáltan károsítja a felületet.

A lécezés előtt ajánlott vízálló, légáteresztő fóliával bevonni a tetőteret, ez egy részről szigeteli , illetve segít a szellőzésben, ami felszerelt lemeztáblák miatt különösen lényeges szempont.

A dőlésszög jóval nagyobb is lehet mint a hagyományos kerámia cserepek esetében, hiszen a csavarokkal rögzített kisebb súlyú lemezek sokkal stabilabban rögzülnek a tetőszerkezeten.

A szakszerű szerelés azonban létfontosságú, hiszen, az időjárási körülmények az elhamarkodott szerelés következtében károkat is okozhatnak. Gondoljunk csak egy komolyabb szélre, ami a megfelelő lécezés hiányában akár bajt is okozhat. Persze ez teljes mértékben kiküszöbölhető akkor, ha betartjuk a szerelési utasításokat, azaz , a lécezés során 35 cm távolságot, nyújtott mintázat esetén 40 cm távolságot.

Cseréplemez tisztítás és tárolás

Lemeztáblák tisztítása nem fog komolyabb problémát okozni, hiszen a különösen sima felülete miatt azon nem marad meg rajta a moha és az egyéb szennyeződések (egyszerűen csak lecsúsznak a tetőről). A cserepeslemez több rétegének és a felületet védő mikroszkopikus méretű bevonatnak köszönhetően a nap által kibocsájtott UV sugárzás és az esetleges nagymértékű hőmérséklet változásokkal szemben is védettséget élvez.

A cseréplemezek tárolása kényes terület érdemes odafigyelni a részletekre, hiszen ha a felszerelés előtt kár éri a táblákat, az garanciavesztést is okozhat.

Több dologra is érdemes odafigyelni ezzel kapcsolatban:

  • A cserépmintás lemezeket ne a földön tároljuk, azokat megfelelő alátámasztással, megemelve  bontatlan csomagolásban helyezzük el
  • Ügyeljünk arra, hogy a lemezek egymáson ne mozduljanak el, azok felületét ne érje sérülés. (véletlenül se lépjünk rá, illetve ne tároljunk rajta semmit)
  • Ügyeljünk arra, hogy a helyiség ahol a lemezeket tároljuk ne párásodjon, illetve lehetőség szerint kerüljük a rézzel való érintkezést a korrózió elkerülése végett.
  • Ha mégis felbontottuk a csomagolást, érdemes a lemezek mielőbbi felszerelése.

Hol vásárolható meg a cserepeslemez?

Cserepeslemezeinket és színazonos kiegészítő elemeket megvásárolhatja Budapesten a Nagykőrösi út 329. szám alatt személyesen, vagy weboldalunkon megrendelve. Kollégáink segítenek a szükséges lemez cserép árának és mennyiségének kiszámításában.

Cserepeslemez árak

A cserepeslemez ára több dologtol is függ.  Milyen vastag a lemez? Milyen festék bevonattal rendelkezik?

Cserepeslemezeink rendelhetőek standard minőségben 0,45mm és 0,5mm vastagságban, viszont a prémium bevonatok kizárólag csak 0,5mm vastagságban.  A tetőlemez áraink minden cserepeslemez mintázatunknál megtalálható. 2023-as cserepeslemez árlista

Cserepeslemez ajánlatunk

Méretre gyártott cserepeslemezeink ALFA, Heta, Stigma, Gamma, Bavaria Roof, Finn és hódfarkú  valamint moduláris kiselemes cserepeslemezeink ZET és IZI fantázianevekkel vannak jelölve így mindenki megtalálja köztük a számára leginkább megfelelő terméket. Amennyiben nem tudja pontosan mire is lenne szüksége kérjen tőlünk ajánlatot, amiben részletesen leírja milyen jellegű cserepeslemezre van szüksége, munkatársunk segít az igényei pontos felmérésében és a cserepeslemez tető árának meghatározásában.

 

Cserepeslemez gyártása videón