Bevonatok jellemzői

A bevonatos lemezek előállítása tűzihorganyzott vagy célnak megfelelő ötvözettel (ún. PRÉMIUM bevonatokkal) bevont anyagból indul ki. Az előzetes vegyi kezelésen áteső anyag passziválásra kerül, majd a széles választékú bevonóanyagok egyikéből kap több rétegben bevonatot. Ez kiváló védelmet nyújt a fémes rétegeknek és az acélmagnak az időjárás viszontagságai ellen. A bevonatok különböző vastagságúak, színűek és felületűek lehetnek, a rájuk nyújtott jótállás időtartama elérheti a 40 évet is.


POLIESTER Standard [RAL]

Az alap szerves bevonat 25 µm vastag. A felület egyöntetű, sima: fényes vagy metál. Széles körben felhasználható anyag. Igen gazdag, az univerzális RAL színskála szerinti színválasztékban kapható. Garanciális időszak: 10 év.

MAT 35 Standard [TK]

Kétoldalt horgonyzott fémréteggel, korrózióvédő réteggel, és egy oldalon dekoratív szerves réteggel bevont acéllemezek. Előnyük a mechanikai sérülésekkel és a korrózióval szembeni rendkívül magas ellenállás, a könnyű formázhatóság és a jó esztétikai értékük. A lemezt 35 μm vastag szemcsés textúrájú matt szerves bevonat borítja. Az alapmodell 9 színt tartalmaz, de lehetőség van a színmintán kívüli színben történő leszállításra is. Garanciális időszak: 15 év

HERCULIT® [HC]

Európa legjobb kohói számára piacvezető lakkokat gyártó üzemmel együtt kidolgozott bevonat. A korábbi bevonatok hosszan tartó megfigyelése és ügyfeleink, főként a tetőfedők, igényeinek felismerése eredményeképpen egy olyan terméket hoztunk éltre, mely számos tulajdonságot ötvöz magában. A HERCULIT® egy 35 μm vastagságú poliuretánokkal keményített poliészter, mely rendkívül ellenálló a különféle mechanikai sérülésekkel szemben. A HERCULIT® bevonatokra 40 éves garanciát vállalunk, használata pedig biztosítja a színek és a szerkezet megismételhetőségét.

MAT 35 ZM [TKep]

A MAT35 Standarddal vizuálisan megegyező termék, azonban megkülönbözteti a védőrétege, melyhez egy innovatív cink és magnézium ötvözetet (ZM) használunk. Ennek eredményeképpen a lemezek ellenálló képessége a fehér és piros korrózióval szemben C3-as környezetben igen magas. Garanciális időszak: 30ÉV

ICE COVER® ZM [ICep]

Vastag (35 μm) szerves réteg bevonat érdekes kristályos struktúrával, mely vastag festékrétegre emlékeztet. Acél magját cink és magnézium ötvözet borítja, ez a megoldás nagyobb védelmet és korrózió-állást biztosít. Ennek eredményeképpen fokozottan ellenáll a fehér és vörös korróziónak C3 környezetben. Garanciális időszak: 35 év [>46] / 30 év [<46]

GRANITE® Storm [PUR]

50 μm vastagságú matt poliuretán bevonat. A szemcsés struktúrájú bevonat remekül ellenáll az elszíneződéseknek. A tető szerkezetétől és az UV sugárzásnak, valamint más környezeti tényezőknek való kitettségben fennálló különbségektől függetlenül a tetőbevonat teljes felületén megőrzi eredeti színét. A nagy ellenállás a mechanikai sérülésekkel szemben (ütések és karcolások) csökkentik a szállítás és szerelés során fellépő sérülések kockázatát. Garancia: 40 év.

HPS200 Ultra® [HPS]

A szerkezeti acélból készült magot dedikált cink és alumínium ötvözet borítja, mely hatékony antikorróziós védelmet nyújt, akár a vágott éleken is. Mechanikai sérüléseknek (ütések és karcolások) és UV sugárzásnak rendkívül ellenálló vastag szerves bevonattal (200 μm) rendelkezik. A lemezek a legmagasabb használati paraméterekkel és hosszú garanciális időszakkal rendelkeznek. Az esztétikai értékét a dekorációs bevonat egyedi stancolásai biztosítják. Garanciális időszak: 40 év.

SP35 Multilayer [SP35/MULTI]

40 mikron vastagságú poliészter lakk Z275 cink vagy ZM120 cink-magnézium réteggel, jellegzetes fát imitáló kinézettel és megfelelő korrózió és UV sugárzás elleni védelemmel. Ezek a tulajdonságok különösen alkalmassá teszik arra, hogy külső burkolatként alkalmazzák,, főleg olyan helyeken, ahol a környezeti hatásoknak való fokozott kitettség ellenére is fontos az esztétika.

Alumínium [AL]

25 mikron vastagságú poliészter lakkal bevont alumíniumlemez. Az ebből az anyagból készült termékek használata akár 2,5-szer csökkentheti a burkolóanyag súlyát. Az alapmodell 3 színt tartalmaz, de lehetőség van a színmintán kívüli színben történő leszállításra is. Garanciális időszak: 30 év.

POLIESTER Interior [INT]

Sima, fényes felületű, 15 µm vastag poliészter-réteggel bevont lemez. A szerves bevonat vékonyságára tekintettel elsősorban beltéri felhasználásra szánt, illetve olyan épületelemekhez, amelyek nincsenek kitéve az időjárás közvetlen hatásainak.


Bevonatok összehasonlítása