Antikondenzációs filc bevonat

Páramentesítő filc bevonat

A vízpára lecsapodás jelensége a szigeteletlen acél tetőhéjazatok esetében fellépő jelenség. Többgéle probléma megjelenését okozhatja, így pl- korrózió felléphet, a tetőré elnedvesedését és a lejjebb található anyagok károsodását. Cégünk egyszerű és gazdaságos, de hatékony megoldást kínál a vízpára lecsapodás problémájának megoldására: a DR!PSTOP páramentesítő bevonat alkalmazását. Ez a lemez alsó oldalára ragasztott öntapadó membrán.

Az  antikondenzációs filc bevonat alapvető előnyei:

  • a tető belső oldalán a vízpára lecsapodásával keletkező nedvesség elnyelése
  • többlet védelem a korrózio ellen (különösen az aktív kémia környezetü épületekben, pl. istállókban)
  • a standard szigeteléseknél és párazároknál nagyobb teherbíroképesség, nem bomlik le, tépésálló
  • egyszerű eszközökkel könnyen tisztitható (locsolótömlő vagy magasnyomású mosó)
  • wa héjazat hangszigetelési tulajdonságait javítja
  • éghetetlenség, baktérium ellenállóság

A páramentesítő réteg a síklemez-szalgra a görgőzéssel történő profilalakítás előtt kerül fel. Ez ideális felfekvést biztosít a tetőféjazat teljes területén.

drstop8

DR!PSTOP bevonatú lemezekből az ajánlatunkban elérhető  összes cserepeslemez és trapézelmez formát letudjuk gyártani.

 

Az  antikondenzációs filc bevonat alkalmazása:

A DR!PSTOP páramentesítő ráteg alkalmazásra találhat mindenfajta fém tetőhéjazatú épület esetében. Ilyenek lehetnek többek között a lakó és az ipari épületek, a sportlétesítmények, gabonatárolók, gazdasági épületek és mindenféle nyitott tárolók és védőtetők (pl. benzinkutaknál).

 

Az  antikondenzációs filc bevonat alapvető tulajdonsága:

A páralecsapodás akkor kezdődik meg, amikor a légtér állapota eléri a harmatpontot – az a hőmérsékletet és páratartalmat, amikor a levegő nedvességtartalma elkezd lecsapódni. Erre általában napnyugta idején kerül sor. Éjjel a lecsapódott vízpára lecsöpög a szigeteletlen héjazatról.  A páramentesítő réteg (antikondenzács filc bevonat) olyan membrán, amelyre a nedvességet visszatartó különleges zsebeket terveztek, ami egyrészt megakadályozza a lecseppenést, másrészt szigeteli a tető héjazatát a vízzel való közvetlen érinkezéstől. Napközbenn ez a nedvesség elpárolog a rétegből.

 

Esti időszak – harmatpont átlépésével elkezd a vízpára lecsapódni a tetőhéjazat belső felületén.

harmatpont

Éjjel – a DR!PSTOP réteg elnyeli, visszatartja a harmatot. Megakadályozza így a víz lecsepegését, ami a védelem nélküli héjazat esetében megtörténne.

drstop5

Napközben a páramentesítő rétegből a nedvesség elpárolog.

drstop6

Épületek esetében a páralecsapodást tovább erősítheti a kialakuló hőmérsékletkülömbség – az épület belseje meleg marad, miközben a külső hőmérséklet gyorsan csökken. Az acél tetőhéjazatok jó hővezető tulajdonságai erős páralecsapodáshoz vezetnek a meleg helységben a tető belső oldalán.

A DR!PSTOP antikondenzációs filc bevonat hatékony védelmet nyújt a tetőhéjazatnak és az alatta található anyagoknak a lecsepegés megakadályozásával.

antikondenzációs filc bevonat

A DR!PSTOP membrán megfelelő müködésének feltétele az épület megfelelő szellőztetésének a biztosítása. Mivel a nedves levegő könnyebb a száraznál, a tető alatti térben gyűlik fel. Ahhoz, hogy a páramentesítő réteg napközben leadhassa a nedvességet, szükséges a nedves levegő eltávozásának biztosítása. Ezt figyelembe kell venni a tető megtervezésekor. Az épület tetőszellőzésére vonatkozó egyik megoldás a DIN 4108-3 szabvány előirásai. drstop_helyes

Helyes szellőztetés – a szellőzőcső biztosítja a nedves levegő eltávozását.

drstophelytelen

Helytelen szellőztetés – a nedves levegő nem tud eltávozni.

FIGYELEM!

A felragasztás fix jellegű. Az antikondenzációs filc bevonatot nem lehet eltávolítani és újra felragasztani. A DR!PSTOP anyagot gazdasági épületek tetőfedésein alkalmazva ajáblatos legalább évente egyszer átmosni baktériumölő szerrel. A fedés beszerelésekor kiktatni a kapilláris emelkedés jelenségét. Ezirt is kell kézzel eltávolítani a DR!PSTOP bevonatot a tetőeresz és a tető gerinc támasztékaira és keretére. Ezért a profiltól függetlenül minden alsó hullámban rögzíteni kell a támasztékra.