fbpx

Antikondenzációs filc bevonat

Páramentesítő filc bevonat

A vízpára lecsapódás jelensége a szigeteletlen acél tetőhéjazatok esetében fellépő jelenség. Többféle probléma megjelenését okozhatja, így pl.:- korrózió felléphet, a tetőrész elnedvesedését és a lejjebb található anyagok károsodását. Cégünk egyszerű és gazdaságos, de hatékony megoldást kínál a vízpára lecsapódás problémájának megoldására: a DR!PSTOP páramentesítő bevonat alkalmazását. Ez a lemez alsó oldalára ragasztott öntapadó membrán.

Az  antikondenzációs filc bevonat alapvető előnyei:

  • a tető belső oldalán a vízpára kicsapódásával keletkező nedvesség elnyelése
  • többlet védelem a korrózió ellen (különösen az aktív kémia környezetű épületekben, pl. istállókban)
  • a standard kasírozott lemez és cserepeslemez szigeteléseknél és párazáróknál nagyobb teherbíró képesség, nem bomlik le, tépésálló
  • szükségtelenné teszi a trapézlemez utólagos szigetelését
  • egyszerű eszközökkel könnyen tisztítható (locsolótömlő vagy magasnyomású mosó)
  • wa héjazat hangszigetelési tulajdonságait, tehát az egész cserepeslemez hangszigetelését javítja
  • éghetetlenség, baktérium ellenállóság
  • az itt felsorolt hosszú távú előnyök miatt a filcbevonatos trapézlemez ár/érték aránya kimondottan baráti

A páramentesítő réteg a síklemezszalagra a görgőzéssel történő profilalakítás előtt kerül fel. Ez ideális felfekvést biztosít a tetőhéjazat teljes területén.

drstop8

DR!PSTOP bevonatos cserepeslemezekből az ajánlatunkban elérhető  összes cserepeslemez és trapézelmez formát letudjuk gyártani.

 

Az  antikondenzációs filc bevonat alkalmazása:

A DR!PSTOP páramentesítő ráteg alkalmazásra találhat mindenfajta fém tetőhéjazatú épület esetében. Ilyenek lehetnek többek között a lakó és az ipari épületek, a sportlétesítmények, gabonatárolók, gazdasági épületek és mindenféle nyitott tárolók és védőtetők (pl. benzinkutaknál).

 

Az  antikondenzációs filc bevonat alapvető tulajdonsága:

A páralecsapódás akkor kezdődik meg, amikor a légtér állapota eléri a harmatpontot – az a hőmérsékletet és páratartalmat, amikor a levegő nedvességtartalma elkezd lecsapódni. Erre általában napnyugta idején kerül sor. Éjjel a lecsapódott vízpára lecsöpög a szigeteletlen héjazatról.  A páramentesítő réteg (antikondenzációs filc bevonat) olyan membrán, amelyre a nedvességet visszatartó különleges zsebeket terveztek, ami egyrészt megakadályozza a lecseppenést, másrészt a trapézlemez szigetelés megfelelően szigeteli a tető héjazatát a vízzel való közvetlen érintkezéstől (lemeztető szigetelés) így nincs szükség a trapézlemez utólagos szigetelésére. Napközben ez a nedvesség elpárolog a rétegből.

 

Esti időszak – harmatpont átlépésével elkezd a vízpára lecsapódni a tetőhéjazat belső felületén.

cserepeslemez hangszigetelése

Éjjel – a DR!PSTOP réteg elnyeli, visszatartja a harmatot. Megakadályozza így a víz lecsepegését, ami a védelem nélküli héjazat esetében megtörténne.

filces trapézlemez

Napközben a páramentesítő rétegből a nedvesség elpárolog.

szigetelt trapézlemez

Épületek esetében a páralecsapódást tovább erősítheti a kialakuló hőmérséklet különbség – az épület belseje meleg marad, miközben a külső hőmérséklet gyorsan csökken. Az acél tetőhéjazatok jó hővezető tulajdonságai erős trapézlemez páralecsapódáshoz vezetnek a meleg helyiségben a tető belső oldalán.

A DR!PSTOP antikondenzációs filc bevonat hatékony védelmet nyújt a tetőhéjazatnak és az alatta található anyagoknak a lecsepegés megakadályozásával.

trapézlemez utólagos szigetelése

A DR!PSTOP membrán megfelelő működésének feltétele az épület megfelelő szellőztetésének a biztosítása. Mivel a nedves levegő könnyebb a száraznál, a tető alatti térben gyűlik fel. Ahhoz, hogy a páramentesítő réteg napközben leadhassa a nedvességet, szükséges a nedves levegő eltávozásának biztosítása. Ezt figyelembe kell venni a tető megtervezésekor. Az épület tetőszellőzésére vonatkozó egyik megoldás a DIN 4108-3 szabvány előírásai. cserepeslemez szigetelése

Helyes szellőztetés – a szellőzőcső biztosítja a nedves levegő eltávozását.

trapézlemez tető szigetelése

Helytelen szellőztetés – a nedves levegő nem tud eltávozni.

FIGYELEM!

A felragasztás fix jellegű. Az antikondenzációs filc bevonatot nem lehet eltávolítani és újra felragasztani. A DR!PSTOP anyagot gazdasági épületek tetőfedésein alkalmazva ajánlatos legalább évente egyszer átmosni baktériumölő szerrel. A fedés beszerelésekor kiiktatni a kapilláris emelkedés jelenségét. Ezért is kell kézzel eltávolítani a DR!PSTOP bevonatot a tetőeresz és a tető gerinc támasztékaira és keretére. Ezért a profiltól függetlenül minden alsó hullámban rögzíteni kell a támasztékra.